Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/kommunikacio.ro/public_html/wp-content/themes/minamaze/admin/main/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Ismertető – Kommunikacio.ro

Ismertető

A Sapientia-EMTE Marosvásárhelyen működő Kommunikáció és Közkapcsolatok szakja 2002 –ben indult majd az első nyolc évfolyam útra bocsátása után, 2012-ben nyert akkreditációt. Előbb ötven, majd negyven személyes induló évfolyamai voltak. Első pillanattól máig leginkább Marosvásárhelyről és környékéről, de Hargita és Kovászna megyékből, meg a távoli Aradról és Szatmárnémetiből is érkeztek ide diákok.

Az oktatásban a kommunikációtudományok részterületeit képviselő elméleti, és a közkapcsolati munkába bevezető gyakorlati jellegű tantárgyak egyaránt jelen vannak. A szakmai gyakorlatok során megtörténik a jövendő lehetőségekkel: munkahelyekkel, munkakörülményekkel, munkatársakkal való ismerkedés is. Az utóbbi években az Erasmus+ csereprogram keretében a diákok közül többen magyarországi egyetemek testvérszakjain töltöttek hasznos féléveket vagy használták ki ezt a lehetőséget nyári szakmai gyakorlat elvégzésére külföldön.

A végzetteink közül legtöbben belföldi cégeknél, közintézményeknél és a médiában helyezkedtek el, mesteri tanulmányokat folytattak, és azt lehet mondani, hogy ma már a legidősebbek a romániai magyar kommunikációs szakembergárda derékhadát erősítik.