Sikeres szereplés a nemzetközi kreatív gondolkodásfejlesztő versenyen

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának kommunikáció és közkapcsolatok szakos diákjai nyerték a Budapesti Metropolitan Egyetem által 2019. június 13-án, Budapesten szervezett, angol nyelvel zajló Kreatív Gondolkodásfejlesztő Műhely Nemzetközi Vetélkedőt. A rendezvényen négy egyetem (a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem, a Stuttgarti Média Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem) diákjai versenyeznek 5 fős csapatokban.

A verseny három fordulóból állt. A délelőtti műhelymunkán a csapatoknak egy eredeti ötleten alapuló startup vállalkozást kellett tervezniük és bemutatniuk, a nap második felében pedig a két üzleti szimulációs programot (ECOSIM business simulationés EDUardo for Start-Up Trainers) kellett használniuk. A csapatok teljesítményét egy szakértőkből összeállított zsűri értékelte A rendezvény díjkiosztóval zárult.

Az öt fős csapat tagjai: Barbócz Zsolt, Csáki Csilla, Deák Tímea, Molnár Edina és Újlaki Csongor, mindannyian másodéves kommunikáció szakos hallgatók. A csapatot felkészítő tanárok: Tőkés Gyöngyvér és Vajda András.